Visa og Mastercard kredittkort – hvilket er beste kort på reisen?

February 27, 2020 av
fly i luften over skyene

Det kan være vanskelig å velge det “riktige” kredittkortet for din neste reise. Naturligvis vil du ha de beste kredittkort til reiseformål og til lavest mulig pris. Skal du søke om Mastercard eller Visa kredittkort. Hvordan kan du vite hva som er best? Det er akkurat det vi skal forklare i denne artikkelen slik at du kan finne et reisekort som passer for deg.

Generelt sett, før du selv begynner å se på forskjellige kredittkort, bør du finne ut hva du faktisk har tenkt å bruke kortet til og hva du vil ha ut av det – først når du har gjort det er du klar for å starte jakten på de beste kredittkort for deg. Men siden du allerede er igang med å lese denne artikkelen, har du sannsynligvis gjort opp en formening om hva du leter etter.

Hvordan veie kredittkort fordeler og ulemper mot hverandre

Når du vet hvilken type kredittkort du leter etter, er det på tide å begynne å sammenligne. Det finnes en rekke kortutgivere og alle kredittkort, uten unntak, har fordeler og ulemper. Her er det viktig å holde tunga rett i munnen og faktisk sammenligne betydningsfulle kredittkort egenskaper. Her på BesteKredittkort har vi merket alle våre beste kredittkort reise og ferietilpasset med et flysymbol for å gjøre det enklere for deg å identifisere kredittkort som er formålstjenlige hva angår reise og ferie. .

Når du har identifisert reisekortene som er av interesse for deg, er det på tide å begynne å se på hva hvert kort har å tilby. Når du ser på et spesifikt reisekort, er noen av de viktigste faktorene valutapåslag, uttaksgebyr og bonuspoeng.

Valutapåslag

Kort fortalt er valutapåslag en avgift bankene tar for dine varekjøp eller kontantuttak i utenlandsk valuta. Ifølge bankene er valutapåslaget til for å sikre dem mot eventuelle tap ved negative valutakurs svingninger. Vanligvis er valutapåslaget mellom 1,75-2% hos norske kredittkortutgivere og banker. Eksempelvis, du betaler 2 500 kr på et hotell. Kortets valutapåslag er 1,75%. Kortselskapet tar 43,75 kr for å sikre seg mot et mulig valutakurstap.

Uttaksgebyr

Uttaksgebyr er ganske enkelt en kostnad som blir belastet idet du foretar kontantuttak i minibanken med ditt kredittkort. De fleste kort av dagens kort har et uttaksgebyr som vanligvis 1-3% (minst 25 kr). Selvfølgelig skal du helst ha et reisekort uten uttaksgebyr, spesielt hvis gebyret bare gjelder kontantuttak i utlandet.

Bonuspoeng

Bonuspoeng, cashback eller penger tilbake, er et begrep som ofte blir brukt i sammenheng med reisekort; kredittkort med bonus. Disse poengene tjenes opp i forbindelse med dine kredittkort kjø. Poengene kan siden brukes på utvalgte produkter, opplevelser eller flyreiser. Hva poengene kan brukes på varierer fra kort til kort, for eksempel kan Bank Norwegian cashpoints bare brukes på Norwegian sine fly.

Vær realistisk når du sammenligner kort

ulike kredittkort

En vanlig feil mange begår er å ønske seg litt mye av et enkelt kort; at man setter altfor høye krav når man sammenligner kredittkort.

Uansett hvor mye tid du bruker på å sammenligne kredittkort, vil du aldri finne et kredittkort som har “alt”. Når du velger reisekortet du vil ta med deg på reisen, er det til syvende og sist det du verdsetter mest, kredittkortet må inneholde.

Er forsikring viktigst for deg? En lav eller ingen årsavgift eller gratis kontantuttak? Det handler om å bestemme seg for hva som faktisk er viktigst for deg og hvilket kort som best kan oppfylle dette.

Anbefalinger

Selv om det til syvende og sist er opp til deg hvilket kredittkort du velger, anbefaler vi likevel to kort som skiller seg ut fra mengden.

Bank Norwegian og re:member Black

Som vi nevnte innledningsvis, handler sammenligning av kredittkort mye om å få det du ønsker mest ut av et kredittkort, og velge et kort som best kan oppfylle dette. Men i dag er det to kredittkort som lever opp til navnet “reisekort”. Det er altså Bank Norwegian og re:member Black.

Bank Norwegian

  • Ingen årsavgift
  • 1,75% i valutapåslag
  • Gratis uttak både i Sverige og i utlandet
  • Tilleggs reiseforsikring
  • Bonusprogram for billigere eller helt gratis flyreiser

re:member Black

  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  • Uten årsavgift
  • Valutapåslag 1,75%
  • Kontantuttak 1% (+35 kr)
  • Inntil 20% Cashback på netthandel

Totalt sett er disse kortene likverdige. Norwegian har ingen årsavgift, men dessverre et valutapåslag som hvor re:member Black har bedre betingelser. Begge kortene har utfyllende reiseforsikringer som i utgangspunktet dekker de fleste uforutsette hendelser under ferien.

Det som gjør Bank Norwegian til vinneren av beste kredittkort for reise, er deres attraktive bonusprogram Norwegian Reward. Å kunne tjene poeng på alle kjøp og deretter kunne bytte poenge ut mot flybilletter er en betydningsfull fordel for folk som ofte er på reisefot.

Hvis du ikke ønsker å reise med Norwegian, faller imidlertid verdien av bonusprogrammet med en gang, og da kan re:member Black være et bedre alternativ.

Rett valg av kredittkort til ferien handler alltid om å veie fordeler og ulemper mot hverandre, og finne et kredittkort som oppfyller de fleste av dine viktigste krav.