Beste kredittkort med cashback

I kredittkort sammenheng er de fleste av oss godt kjent med begrepene cashback, payback og kickback. På godt norsk peker disse uttrykkene på at brukeren av beste kredittkort med cashback får penger tilbake i form av bonuspoeng. Poengene er vanligvis en prosentandel av beløpet og kan enten tas ut i form av penger eller brukes til å kjøpe andre varer og tjenester av kortutstederen. Mange som skaffer seg et kredittkort idag

Økonomiske fordeler

Å få rabatt på kortkjøp eller samle bonuspoeng er to sider av samme mynt. Ved rabatt dras rabatten av med en gang, mens cashback settes inn på kundens konto. Avhengig av hva du som forbruker trives med, kan du sammenligne og velge kredittkort som svarer til dine forventninger og økonomiske behov.  De beste kredittkort med cashback gir kunden både muligheter til å ta ut i form av penger og/eller bruke sine poeng til å kjøpe andre produkter. Imidlertid, finnes det alltid et øvre tak på hvor mye man kan tjene opp i løpet av et kalenderår på de fleste kredittkort.

Eksempel på cashback

Bank Norwegian er et av de beste kredittkort med cashback, spesielt tilpasset reiseglade forbrukere. Kortutstederen gir både rabatter og cashback, som kalles CashPoints. Man kan tjene mellom 1-4% CashPoints ved hvert kjøpetilfelle. En CashPoint tilsvarer 1 krone.

Et annet eksempel er re:member Black, som er et av de beste kredittkort med cashback for shopping glade personer. Med re:member som betalingsmiddel kan man få så mye som 20% rabatt og cashback. Kortet er dessuten svært gunstig å bruke på nettet da man har tilgang til fordelaktige priser i rundt 230 online butikker.

Ikano Visa er også blant de beste kredittkort med cashback da kortet gir 3-10% månedsrabatt innen ulike kategorier og dessuten 2% bensinrabatt.

Cashback i perspektiv

Det er ikke slik at kortutstedere tjener store penger på deg som kortkunde. Kortavgifter utgjør en relativ liten inntektspost hos kortutstedere. De store inntektene til kortutstederne kommer fra brukersteder som betaler en prosentvis andel av hvert kortkjøp til kortutstederen. Jo mer du handler jo mer tjener brukerstedet på solgte varer og i sin tur kortselskapene.

Cashback og bonusordninger skaper derfor en win-win for alle involverte parter. Du som forbruker opplever at cashback og rabatt skaper en mermerdi, butikken du handler i selger mer varer og kortselskapet får gode inntekter på salg i butikk.