Beste gratis kredittkort

Det er blitt en standard blant kredittkort i landet at de skal være gratis å skaffe seg, ha masse fordeler og ikke minst være så gebyrfrie som gratis kan være. Dels på grunn av den store konkurransen i Norge og dels på grunn av kundenes etterspørsel etter høyest nytteverdi, skreddersyr kortutstedere kredittkort uten å ta betalt for jobben. I denne artikkelen skal vi ta frem de beste gratis kredittkort.

Oversikt over gratis kredittkort

Man kan ganske enkelt danne seg en oppfatning av priser på forskjellige kredittkort på nettet. De fleste banker og kredittkortutstedere i Norge, krever i utgangspunktet at søkere er over 18 år og uten betalingsanmerkninger. Visse andre stiller et inntektskrav på sine blivende kredittkort kunder. Man må ha min. 120 000 kr i bruttoårsinntekt og oppover, for å bli innvilget et kredittkort. Jo høyere kredittgrense og flere fordeler på kortet, dess høyere er de fremsatte kravene fra kortutstederne.

Virkelig gratis, eller?

“Gratis kredittkort” kan for de fleste av oss være et misvisende uttrykk. La oss med allerede her presisere hva bransjen ikke mener med gratis kredittkort. Det betyr ikke at du slipper å betale rente ved delbetaling av utnyttet kreditt. Gratis kredittkort betyr heller ikke at du kan ta ut penger i minibanken uten å måtte betale ekstra omkostninger for valutaveksling eller at du slipper å bli belastet valutapåslaget.

Dette er gratis kredittkort

Når du ser eller hører gratis kredittkort på TV eller radio, eller leser om det i en kredittkort anmeldelse, så skal du vite at gratis kredittkort ikke belaster årsavgift og ikke tar betalt for at du bruker kortet til kjøp i butikk eller på nett.

Med flere aktører på markedet som tilbyr kredittkort og debetkort, har konkurransen om kundene fått kredittkortutstederne til å se over sine priser. De fleste av de beste gratis kredittkort tilbyr samtidig gunstige bonusordninger og reiseforsikringer eksempelvis Bank Norwegian og re:member Black. Slike goder er ikke lenger bare forbeholdt de eksklusive kredittkort som har årsavgifter.