American Express Gold

American Express Gold

 • Bonus på alle kjøp
 • Ekstra reiseforsikring
 • Oppgradering
Årsavgift 1 500 kr
Maks kreditt -
Rentefritt 45 dager
 • Kredittkort fra American Express
 • Et reisekort
 • Et bonuskort

Utnyttet kreditt betales i sin helhet ved forfall. Forsinkelsesrente p.t. 8,5 % p.a.

 • Tjen medlemspoeng på hver krone
 • Fleksible bruk av opptjente poeng
 • Tilgang til over 1200 lounger med Priority Pass
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Støtte for Apple Pay
 • Årsavgift
Type kortAmex
Årsavgift1500 kr
Rente0 %
Effektiv rente0 %
Rentefrie dager45 dagar
Kredittgrense-1 kr
Sparerente0 %
BankIDJa
Mobil BankIDJa
eFakturaJa
AutogiroJa
FakturagebyrGratis e-faktura (papirfaktura 45kr)
Velge egen PIN-kodeJa
TæppeJa
Krav
Minst 18 år
Ingen betalingsanmerkninger
Fast inntekt
DrivstoffrabattNei
Minstebeløp å betale
Unyttet kreditt

* American Express Gold card er et såkalt faktureringskort hvilket betyr at du ikke har muligheten til å dele opp betaling, på lik linje med øvrige kredittkort. Utnyttet kreditt betales i sin helhet ved forfall. Forsinkelsesrente p.t. 8,5 % p.a.

Amex etablerte seg i Norge i 1970-årene og har siden tilbudt kort til det norske folket. Frem til bare for noen år siden var det DNB som stod for distribusjonen av Amex kort. Idag gjør Amex det i egen regi og utsteder blant annet VIP kort med noen av de beste kredittkort bonusfordeler for reise, forsikring og trygghet.  

American Express Gold card

American Express sine betalingskort er ikke som vanlige kredittkort i Norge. Amex kortene skiller seg ut ved at de er faktureringskort som ifølge vilkårene krever at det beløpet man er skyldig på månedfakturaen må tilbakebetales i sin helhet. Med andre ord påløper det ingen rente på den kreditten man har utnyttet. Derimot har man heller ingen mulighet til å delbetale regninger. Samtidig er det ingen øvre kredittgrense på Amex kort.

Fordeler

Hvilker fordeler finnes på Amex Gold-kortet? Fordelene samlet i Amex Membership Award er ganske omfattende og fleksible for kundene. Man samler poeng på alle varekjøp på 1-2%. Sammen med Gold-card får man et ekstra kort, som din partner kan bruke, hvilket gir dere begge mulighet til å samle poeng.

Poengene i Membership Awards er Amex sin egen valuta som du kan betale med i over tusen forskjellige butikker.

Membership poeng til Eurobonus

Kundene gis muligheten til å dra fordelene av samarbeidet med SAS Eurobonus ved at man kan omgjøre sine membership reward poeng til Eurobonus poeng. 100 Amex poeng tilsvarer 20 Eurobonuspoeng.

Ideelt kort til reiser

Av alle eksklusive fordeler på Amex Gold card er reiserelaterte fordeler mest satt pris på av kundene. En omfattende reiseforsikring dekker alt fra medisinsk hjelp til flyforsinkelser og tapt bagasje. Under reiser har man tilgang til VIP lounger i det såkalte Priority Pass nettverket som består av over 1200 lounger over hele verden. Innehaveren av Gold-kortet har mulighet til å la Amex sitt egne reisebyrå ta hånd om hele reisebestillingen. Det gir dessuten ekstra membership poeng å bestille reise, opphold og leiebil via Amex Travel.