Beste kredittkort med lav kredittscore

Har du fått avslag på dine søknader om de beste kredittkort med lav kredittscore på grunn av at bankene ikke vil godkjenne din søknad, er denne artikkelen midt i blinken for deg. Vi forteller hvordan du kan forbedre din kredittscore. Neste gang du søker om det beste kredittkort med lav kredittscore bak deg, kan din søknad anses å være kredittverdig.

Ta en pause fra alle søknader

Ja, vi mener det! Det at du fortsetter å søke og får avslag er heller ikke bra for din kredittscore. Med en lav kredittkortscore framstår din søknad med høy risiko. Kortselskaper og banker hensyntar nemlig historiske søknader og avslag. Med hyppige avslag i profilen din vil det bare lyse rødt fra dine søknader. Vårt forslag er derfor at du venter med å søke i noen måneder til du har tatt de nødvendige grepene du kan lese om i det følgende.

Betal regninger i tide

Den mest omfattende årsaken til at folk ikke får innvilget de best kredittkort med lav kredittscore, er en dårlig betalingshistorikk. En god betalingshistorikk er samtidig viktig dersom du ønsker å utøke din kredittgrense. Så det er absolutt nødvendig å betale regninger i tide. God betalingshistorikk trekker opp sin kredittscore og følgelig ned risikoen forknippet med din profil. 

Dersom du nylig har flyttet kan det være lurt å melde adresseendringen til ditt kredittkortselskap eller bank. Da sørger du for at du mottar regninger til din nye adresse og unngår betalingsforsinkelser på grunn av at regningene blir sendt til din gamle adresse.

Dialog med kortutsteder

Dersom du har for mange utgifter en periode og pengene strekker ikke til å betale kredittkort regningen, er det bedre at du er åpen om det med din kredittkort leverandør. Ta en telefon eller skriv en e-post til kundeservice hvor du forklarer situasjonen og blir enig om en midlertidig løsning. Det er bedre at du gjør det heller enn å motta betalingspåminnelser og inkassokrav, som trekker ned din kredittscore. 

Gjennomsyn av forbruk

En av de store fordelene med å betale med kredittkort er at du får alle kortkjøp med betalingsinformasjon på en faktura. Ta deg tiden til å kontrollsjekke fakturaen og vær kritisk i forhold til din kjøpemønster. Ved å dra ned på dine kjøp drar du ned på ditt forbruk og dermed din kredittkortgjeld. Det blir lettere å betale regninger og tiden for nedbetaling blir kortere. Størrelsen er på gjelden har veldig mye å si hva gjelder din kredittscore. Jo lavere gjeld dess høyere din kredittscore, jo høyere dine sjanser å bli innvilget høyere kreditt eller et nytt kredittkort.

Sjekk deg selv gratis i gjeldsregisterene

Husk at du til enhver tid kan gå inn i gjeldsregistrene for å sjekke opplysninger om deg i gjeldsregisteret. Det er helt gratis for privatpersoner! Har man gjeld eller gjort en betydelig stor innebetaling/innfrielse av gjeld bør man sjekke seg selv i gjeldsregisteret med jevne mellomrom. Opplysningene om deg skal være oppdatert, men det er best å være på den sikre siden og gjøre egne kontrollsjekk.