American Express Green

American Express Green

 • Reiseforsikring
 • Opptil 3% bonuspoeng
 • Overføre poeng til Eurobonus
Årsavgift 600 kr
Maks kreditt -
Rentefritt 45 dager
 • Kredittkort fra American Express
 • Et reisekort
 • Et bonuskort

Utnyttet kreditt betales i sin helhet ved forfall. Forsinkelsesrente p.t. 8,5 % p.a.

 • Reiseforsikring for hele familien
 • Medlemspoeng i fordelsbutikker
 • Overfør poeng til EuroBonus
 • Delbetal faktura med poeng
 • Støtte for Apple Pay
 • Praktisk Amex mobilapp
 • Årsavgift
Type kortAmex
Årsavgift600 kr
Rente0 %
Effektiv rente0 %
Rentefrie dager45 dagar
Kredittgrense-1 kr
Sparerente0 %
BankIDJa
Mobil BankIDJa
eFakturaJa
AutogiroJa
FakturagebyrGratis e-faktura (papirfaktura 45kr)
Velge egen PIN-kodeJa
TæppeJa
Krav
Minst 18 år
Fast inntekt
Ingen betalingsanmerkninger
DrivstoffrabattNei
Minstebeløp å betale
Unyttet kreditt

* American Express Gold card er et såkalt faktureringskort hvilket betyr at du ikke har muligheten til å dele opp betaling, på lik linje med øvrige kredittkort. Utnyttet kreditt betales i sin helhet ved forfall. Forsinkelsesrente p.t. 8,5 % p.a.

Finansgiganten Amex har vært virksom i Norge siden 1970-årene, og blant de største kortutgivere i landet, gjennom samarbeidspartneren DNB. Idag er American Express et framgangsrikt finansforetak som utgir VIP kort i egen regi. Amex kort anses å være blant de beste kredittkort bonusfordeler for reise, forsikring og trygghet.  

Vår vurdering av American Express Green card

Amex har forbedret sin dekning i Norge de siste årene, og er idag nesten like utbredt blant brukersteder og på nettet som konkurrentene Visa og Mastercard.

Som du kunne lese om helt i begynnelsen av anmeldelsen er Amex kort ikke som andre kredittkort. Amex Green card er ikke et unntak. På Green card, uten øvre kredittramme, løper ingen rente på utestående kredittbeløp sålenge man betaler utnyttet kreditt ved forfall. Det er altså ikke mulig å delbetale utestående gjeld. Av alle VIP kort i Amex sin kort-portfølje har Green card lavest årsavgift på 600 kr. 

Fordeler

Vil man ha et kort med gode muligheter for poengopptjening er Amex Green card et relativt rimelig alternativ. Som et ledd i bonusprogrammet Membership Reward, kan man tjene opp inntil 3% bonuspoeng i over et tusen forskjellige brukersteder. Ved alle kortkjøp, foruten transaksjonstjenester, tilsvarer 1 bonuspoeng 1 krone som automatisk settes inn på din medlemskonto. 

Eurobonus

Takket være det brede samarbeidet mellom Amex og SAS Eurobonus, finnes det store muligheter for kundene. Har man for eksempel tjent opp nok antall poeng hos Amex kan man overføre disse til Eurobonus og bruke poengene til å kjøpe flybilletter eller hotellovernattinger. Når du overfører fra Amex til Eurobonus blir 100 Amex poeng 20 Eurobonus poeng.

Reiseforsikringer

Amex Green card er utmerket å bruke på reiser da man får en gratis reiseforsikring for hele familien eller reisefølge når minst 75% av reisen betales med Green-kortet. Forsikringen sparer deg for ekstrautgifter ved uhell og sykdom på den reisen du har betalt med Amex kortet. Det kan dreie seg om flyforsinkelse, tapt bagasje eller at du blir akutt syk under ferien. Reiseforsikringen dekker som nevnt reisefølge og andre med ekstra-kort. Les fullstendig vilkår på Amex nettsider.