Beste kredittkort med betalingsanmerkning

På grunn av den høye risikoen for utlånstap innvilger ikke banker og kredittkortutgivere søknader om kredittkort med betalingsanmerkning registrert på søkeren. Utlånstap er forståelig nok alle bankers store skrekk og noe man helst vil unngå. Derfor er det ingen banker eller kredittkortselskap i Norge som utsteder sine beste kredittkort med betalingsanmerkning registrert på søkeren. Har man en aktivt anmerkning skal man først og fremst fokusere på å bli kvitt denne. 

Hva er en betalingsanmerkning?

Når en person eller et foretak har en ubetalt fordring, blir det registrert en anmerkning i et eller flere kredittopplysningsbyråer. Denne registreringen om en eller flere ubetalte fordringer blir kalt en betalingsanmerkning. 

Veien til en betalingsanmerkning

Av definisjonen over framgår det at det bare registreres en betalingsanmerkning når det har gått så langt som til en registrering i et kredittopplysningsselskap. Før dette har eksempelvis kredittkortutgiveren sannsynligvis sendt minst en fakturapåminnelse. Deretter har antakeligvis saken gått videre til et inkassobyrå, som får i oppgave å inndrive gjelden. Kravet har på veien vokst på grunn av påslaget fra forsinkelsesrenten på 8,5% og inkassobyråets salærer. Når en person avstår fra å betale regninger fra inkassobyrået, går saken videre og blir registrert som en betalingsanmerkning.

Det er ikke bare de beste kredittkort man ikke kan få med en aktiv betalingsanmerkning. Betalingsanmerkning vil praktisk talt bli som en mur rundt deg uten at du har tilgang til flere viktige tjenester som kredittkort, abonnementer, strøm, mobiltelefon, kabel-tv, osv.

Hvordan unngå en betalingsanmerkning?

Det enkle svaret på spørsmålet er å betale kredittkort regninger og andre fakturaer i tide. Samtidig er det ikke slik for de fleste at man med vilje unnlater å betale regninger til tross for flere påminnelser og krav. De fleste betaler ikke fordi at man rett og slett ikke har nok penger. 

For å unngå å havne i en slik situasjon bør man gjøre en nøye vurdering av sin tilbakebetalingsevne før man bestemmer seg for å søke om kredittkort.  Husk at utnyttet kreditt er penger du har lånt som må tilbakebetales; helst hele beløpet ved forfall. Betaler du hele utestående beløp får du mest utav ditt kredittkort. Da slipper du å oppleve at gjelden forrenter seg til neste måned, og måneden etter osv, osv.

En god kredittscore er en viktig forutsetning for at du kan søke om det beste kredittkort, med betalingsanmerkning er det dessverre ikke mulig.