Transferwise Mastercard

Transferwise Mastercard

 • Lave valutavekslingsgebyrer
 • Gratis kontantuttak
 • Smart app
Årsavgift 0 kr
Maks kreditt 0 kr
Rentefritt dager
 • Et Mastercard
 • Et reisekort
 • Et bensinkort

 • Gratis kontantuttak overalt opptil £200 per mnd
 • Brukervennlig app
 • Auto-konverterer alle valutaer
 • Uten mulighet for bonuspoeng opptjening
 • Ingen kreditt på kortet
 • Uten gratis forsikringer
Type kortMastercard
Årsavgift0 kr
Rente0 %
Effektiv rente0 %
Rentefrie dager0 dagar
Kredittgrense0 kr kr
Sparerente0 %
BankIDJa
Mobil BankIDJa
eFakturaJa
AutogiroJa
FakturagebyrAlltid gratis!
Velge egen PIN-kodeJa
TæppeJa
Krav
DrivstoffrabattNei
Minstebeløp å betale

Fintech selskapet Transferwise er kjent verden over for sin smarte app og lave priser på valutaoverføringer til utlandet. I tillegg til å tilby en gebyrfri konto og app, har man muligehet til å skaffe seg et bankkort kalt Transferwise Mastercard. Kortet, som for øvrig er uten årsavgift, gir kundene mulighet til å benytte Transferwise sin absolutt største styrke; nemlig super-lave valutakonverteringskurser og lave gebyrer.

Transferwise bankkort

Er du en som helst foredrar bankkort fremfor kredittkort, eller som ikke kan få et kredittkort på grunn av høy søknadskrav? Hvis du dertil behøver å sende penger til utlandet, kan Trasferwise Mastercard være et riktig bra kort alternativ for deg! Vi skal kaste lys over dette spennende kortet, og tilhørende tjenester, men først litt om selskapet Transferwise.

Billig, transparent og gunstig 

Det er ingen overdrivelse at det innovative fintech selskapet Transferwise har noen av verdens laveste gebyrer for valutaveksling. Hvordan er det mulig at Transferwise gebyret for å overføre £250 er £1.54, mens en konkurrerende bank tar £7.89 for samme tjeneste? Svare er å finne i Transferwise sine 3 prinsipper som ligger til grunn for deres prissetting av tjenestene. Disse er at Transferwise skal 

 • ha lavest mulige gebyrer
 • ha 100 prosent gjennomsiktelighet for kundene
 • normalisere premium-tjenester 

Disse prinsippene har bidratt til at Transferwise har over 7 millioner kunder som daglig sparer penger på å bruke transaksjonstjenester hos Transferwise fremfor andre banker. I løpet av en måned går omtrent £4 milliarder via en eller annen av Transferwise sine tjenester, være seg det er pengeoverføring eller kortbetaling. Kundene er kjempefornøyde – det har de all grunn til å være ettersom de daglig sparer opptil £3 millioner! 

Fordeler

Transferwise Matercard er altså et debetkort og helt gratis å skaffe seg. Betaler du med kortet i utlandet koster det deg 0 kr. Behøver du kontanter hjemme eller under en ferietur, er det bare å ta seg til nærmeste minibank. Med Transferwise Mastercard koster minibankuttak 0 kr opptil £200 i løpet av en måned. Valutapåslag er et gebyr man ikke kommer unna med de fleste andre bankkort og kredittkort på markedet, men ikke Transferwise – kortet er nemlig uten valutapåslag!

transferwise tabell

Tabellen over viser eksempler på Transferwise gebyrer sammenlignet med andre banker.

Med den praktiske Transferwise appen installert i mobilen har du umiddelbar tilgang en en smart kalkulator og ulike omregningskurser hvis du for eksempel skal sjekke hva ulike ting vil koste deg i norske kroner. I appen finnes en funksjon som automatisk konverterer valutaen du handler i til den lavest mulige omregningskursen. 

Transferwise appen lar deg sette inn penger, konvertere pengene i ønsket valuta, motta øyeblikkelige meldinger ved kortbruk og kommer kortet på avveie kan du øyeblikkelig fryse kortet (finner du kortet, likevel, er det bare å angre frysningen).

Transferwise kortet kan kobles til Apple Pay for å aktivere kontaktløs betaling.

Søke om Transferwise kortet

Hvis du har bestemt deg for å skaffe deg et Transferwise Mastercard går du frem på følgende måte:

 • klikk på “Til søknadsskjema” som tar deg videre til Transferwise sin hjemmeside
 • du blir bedt om å skape en konto med epost og passord. Alternativt kan du bruke din Google konto, Facebook profil eller Apple ID.

Dernest blir du bedt om å opprette en såkalt “borderless”, internasjonal, bank-konto og bestille et Transferwise bankkort.  Noen dager senere kommer kortet med posten hjem til deg.

Fordelen med et Borderless konto er at du alltid betaler minst ved valutakonverteringer. 

Søknadskrav

Alle over 18 år kan bli kunde hos Transferwise og skaffe seg Mastercard betalingskortet. Det stilles ingen krav til inntekt eller at man ikke kan søke med betalingsanmerkning. 

Ulemper

Dessverre er det ingen muligheter for brukere av Transferwise Mastercard å tjene poeng på kortbruk. I likhet med mange andre kort, som regnes for å være de beste kredittkort, blir du ikke automatisk dekket av reiseforsikring under forutsetning av at minst 50% av reisekostnader er betalt med kortet.

Oppsummering

Med Transferwise Mastercard debetkort har du tilgang til noen av de billigste valutavekslingratene til de laveste gebyrene. Kortet er uten årsavgift og du kan bestille kortet dersom du har betalingsanmerkning. Imidlertid, er det ingen kreditt på kortet. Som kunde av Transferwise kan du opprette såkalte “bordeless” bankkonto kan du være sikker på at du det er aktuell og billigst kurs på dine kortkjøp og overføringer. Gebyrene til Transferwise er langt lavere enn andre banker, så det kan være mye penger å spare, spesielt hvis du betaler eller overfører penger til utlandet ganske ofte. En smart app lar deg styre både ditt kort og andre transaksjonstjenster slik at det bli billigst for deg, blant annet med auto-konverteringer. Imidlertid er Transferwise kanskje ikke det beste valget hvis du ønsker et kort som gir bonus og cashback.