Beste kredittkort for pensjonister

For noen pensjonister rekker ikke pensjonsinntekten til. Imidlertid bør man tenke seg om før man drar på seg en kredittkortgjeld under pensjonsalderen. Dyr gjeld innebærer en belastning på privatøkonmien uansett alder. Som pensjonist bør man unngå å bli fanget av forbruksfellen. Det kan i verste fall bidra til økonomiske vanskeligheten og ikke minst en lav kredittscore.

Fordeler på ferieturer

Hvilke fordeler er det for pensjonister å bruke noen av de beste kredittkort for pensjonister istedenfor vanlige debetkort? Da mange velger å reise rundt og oppleve verden som pensjonister, er bra å velge kredittkort med gode reiseforsikringer. Det kan være en fordel å ha et kort som gir bonuspoeng på kjøp av billetter, hotellovernattinger og bilutleie. Dessuten er det en fordel om man kan sjekke inn ekstra bagasje. Kredittkort som møter slike behov anser å være beste kredittkort for pensjonister.  Bank Norwegian er et kort mange anser som det beste kredittkort for pensjonister.

Beste bonuskort for pensjonister

Ved å bruke et bonuskort som gir flypoeng har man mulighet til å fortløpende spare opp poeng som siden helt eller delvis kan brukes til å kjøpe flybilletter. Gratis flyreiser er bare bra og betyr at man kan bruke mer penger på andre mer hyggelig ting og opplevelser under ferien. Bonuskost som SAS Eurobonus og Norwegian-kortet kan derfor blir en lønnsom løsning for pensjonister.

Viktig å velge et kort med lave avgifter

Kredittkort med lav rente, avgifter og helst uten årsavgift er midt i blinken for pensjonister. Det er viktig å opprettholde en god kredittverdighet dersom man behøver midlertidig kreditt, eller refinansiere sitt boliglån. Mange realiserer drømmen om en hytte etter at man går i pensjon. Med  hensyn til ovennevnte er det viktig at man nøye velger ut et kredittkort som brukes til daglige innkjøp som har lavest mulig avgifter, og i tillegg gir penger tilbake, også kalt cashback eller kick-back, og gode rabatter der man handler mest. Gebyrfri Visa og Ikano Visa regnes for å være riktig gode valg for pensjonister som vanligvis har en fast inntekt. Disse kortene har blant de laveste gebyrer, rente og ingen årsavgift.