Cresco

* Månedlig kostnad 3 1444 kr i eksempelet tar utgangspunkt i en kreditt på 25 000 kr tilbakebetalt over 12 måneder. Inklusive alle gebyr blir den effektiv renten p.a. 24,9% og totalt 28 144 kr å betale tilbake.

Hva vi synes om Cresco Mastercard

Cresco Access Mastercard er et folkekjært kredittkort som kommer deg til nytte der andre kredittkort er ubrukbare. Daglig opplever mange av oss at Visa eller Mastercard kortet ikke blir godkjent på mindre brukersteder som gatekjøkken eller kiosker. Og det er nettopp hos slike salgssteder at et betalingskort tilknyttet BankAxept, et helnorsk betalingsnettverk, kommer en til nytte. Følgelig kan man si at Cresco kortet definitivt påberoper seg å være blant de beste kredittkort på markedet egnet som godkjent betalingsmiddel både hos store og små butikker.

Ved å både være Mastercard og et BankAxept kort, er Cresco troligen et kort med bredest dekning i landet.

Fordeler

Betalinger på mindre brukersteder er ikke det eneste som gjør Cresco Mastercard til et av de beste kredittkort på markedet. Bak Cresco er nemlig bankgitanten DNB som virkelig har klart å fremme handlefordeler og økonomisk fleksibilitet med sitt kredittkort. 

Betalingsutsettelse

Cresco Access er et av få kredittkort som lar kundene utsette betalingen i 4, 6 og 9 mnd  helt uten renter i den respektive utsettelseperioden. Altså foruten 45 dager standard betalingsutsettelse, har man mulighet til å utsette betalingen ytterligere i opptil 9 måneder. Mens den førstnevnte betalingsutsettelsen er rente- og avgiftsfri, behøver man å betale 275 kr (4 mnd), 349 kr (6 mnd) eller 425 (9 mnd) ten å bekymre seg over at renten skal løpe under perioden man har valgt. 

Muligheten for betalingsutsettelse over en lengre periode gir forbrukere økt kjøpeevne hvis man oppdager gode tilbud som man vil slå til på. Det blir enda bedre for har man råd til å betale utestående beløp ved forfall, slipper man nemlig unna med gebyrfri utsettelse. Hvis man imidlertid vil delbetale etter den rentefrie perioden, betaler man både engangsbeløpet pluss gjeldende rente. 

En forutsetning for at du kan søke om forlenget betalingsutsettelse er at du har utført kjøp til sammenlagt 2 500 kr.

Shopping bonus

Cresco Mastercard samarbeider med kjente butikker og kjeder, også på nett. Her får Cresco brukere tilgang til gode bonus rabatter opptil 20%. Det er fullt mulig å søke om betalingsutsettelsen ved butikk-kassen hvis man ikke allerede har gjort en såkalt forhåndsfinansiering online på cresco.no.

Noen kjente samarbeidspartnere og rabatten man får er: 

  • Oslo Liftutleie 20%
  • Euroflorist 10%
  • Enjoy Travel 10%
  • Stena Line 10%
  • Flight Park Gardermoen 10%
  • Dansommer 10%

SMS-varslinger

SMS-varsel tjenesten inneholder korte meldinger til brukeren om at kortet har blitt brukt til å betale for en vare eller tjeneste. Være seg om du befinner deg i eller utenfor landets grenser får brukeren en melding momentant etter en transaksjon. Tjenesten SMS-varsel aktiveres kostnadsfritt med hjelp av en kontofon-kode som man finner på kredittkort fakturaen.

Cresco card nettbank

Med bankID har du tilgang til Cresco sin brukervennlige nettbank. Der kan man blant annet betale regninger med kredittkort, overføre penger til andre kontoer, sperre kort og se tidligere utførte transaksjoner. Cresco nettbank inneholder dessuten tidligere årsoppgaver som kan være kjekt å ha spesielt ved kontroll av opplysninger om gjeld i skattemeldingen. 

Forsikringer

Cresco tilbyr betalingsforsikring som beskytter bruker mot uforutsette hendelser og sykdomstilfeller som leder til tap av inntekt. Skulle man være så uheldig å bli langtidssykemeldt, arbeidsledig, permittert eller alvorlig syk trer den betalingsforsikringen i kraft og erstatter 7% av beløpet opptil 12 måneder. 

Vi henviser til Cresco sine forsikringsvilkår for detaljert beskrivelse av og omfatning av erstatningsbeløp.

Ulemper

Dessverre finnes det ikke reiseforsikring, eller forsikringer inkludert. Dermed kan man neppe regne kortet for å være det beste reisekort i Norge Cresco er uten støtte for kontaktløs betaling som Apple Pay eller Google Pay. Kortet har ingen årsavgift, men belaster et termingebyr ved bruk over 250 kr. Kortet har en ukentlig bruksgrense på maks på 20 000 kr. 

Oppsummering 

Cresco Access Mastercard, som utgis av DNB, regnes for å være blant de beste kredittkort i Norge; av spesielt nytte for brukerne er gunstige betingelser og fleksible nedbetalingsmuligheter. 

Da Cresco er tilsluttet BankAxept som er utbredt hos mindre brukersteder som kiosker, butikker og gatekjøkken, kan kortet påberope seg en konkurransefordel i forhold til Visa og Mastercard kredittkort.

Med Cresco kan du få opptil 9 måneder rentefri betalingsutsettelse mot et engangsgebyr. 

Brukere kan glede seg over riktig gode pristilbud opptil 20% hos velkjente butikker og på nett. Kortet mangler dessverre visse andre kredittkort fordeler som eksempel bensinkort, cashback og kredittkort med reiseforsikring.