Kredittkort, bankkort eller debetkort?

February 27, 2020 av

Hva er forskjellen på kredittkort, bankkort og debetkort, også kalt bankkort? Hvilken type kort skal jeg velge? Vi skal svare på disse og andre relaterte spørsmål.

Bruk av mynter er minsket betraktelig i Norge siden slutten av 2000-tallet. Kontantbruken i Norge stuper. Tilbake i 2006 tok vi ut penger når vi brukte kortet i butikken i 9% av gangene. I 2020 tar vi ut mindre enn 2%. I samme periode, og spesielt de siste 3 årene har markedet sett flere og flere forskjellige kort og korttyper se dagens lys. Det er ikke uvanlig at mange kortbrukere i dag er usikre på forskjellen mellom kredittkort, et bankkort og et debetkort.

Hvilkert kort bør man velge?

Her på BesteKredittkort.com er vi veldig glade i de beste kredittkort. I utgangspunktet er det vår anbefaling til alle som oppfyller kravene: søk kredittkort! Ved å søke om kredittkort får du rett og slett mer ut av å eie et kredittkort enn et debetkort – vanligvis kalt bankkort. Men hvordan skiller et kredittkort seg fra et bankkort? Hvilke fordeler og ulemper skal man holde et øye på. Til syvende og sist handler det om deg, din livsituasjon og hva du ønsker. Det handler om å eie en korttype som matcher din økonomiske situasjon og lisstilen din.

Kredittkort

Dere som ofte besøker siden vår er klar over hva et kredittkort er, så for dere blir det litt repetisjon når vi litt kort gjennom temaet igjen.

Et kredittkort er en betalingsløsning for de som vil ha muligheten til kortkjøp på avbetaling. Normalt mottar korteieren en faktura der foregående månedens kjøp er samlet. Fakturaen gjøres opp en gang i måneden. Avbetaling eller delbetaling går ut på at brukeren fordeler tilbakebetalingen over flere måneder eller år.

Hver måned har du muligheten til å velge om du vil betale utestående beløp eller dele det opp i mindre betalingsbeløp. Betaler du utestående beløp, innfrir du gjelden din og kan benytte hele kredittgrensen. Hvis du imidlertid betaler en del av utestående beløp, starter rente å løpe.

Av forskjellige grunner er det mange forbrukere som ikke ønsker å handle med kredittkort. Ved å ikke bruke kredittkort, velger man samtidig bort veldig mange hverdagsøkonomi relaterte fordeler kredittkort kan oppfylle. Disse kan blant annet være bonuspoeng eller cashback på kortkjøp, gratis reise- og avbestillingsforsikring og andre forsikringer for reisen og og eksklusiv tilgang til arrangementer og flyplasser.

I Norge er det et stort utvalg av kredittkort. Det er såpass mange kort at sjansen for at det ikke er et kort for deg der ute, er å regne i promille – uavhengig av interesse, livssituasjon og økonomi.

De beste kredittkort Norge har å ny på passer nesten alle, og hvis du regelmessig handler med bankkortet, på nettet og i butikken, eller reiser mye, anbefaler vi deg på det sterkeste: søk kredittkort. Hvis du dessuten velger et kredittkort uten årsavgift, blir kortet helt gratis å har. Det blir ingenting å tape, ingen kostnader du blir utsatt for ved å ha det kredittkortet i lommeboka. Det går fint å søke kredittkort på nett.

Bankkort

Bankkort er den enkleste formen for kort av de tre viktigste korttypene i Norge. Bankkortet er direktekoblet til brukskontoen i banken din. Alle kortkjøp og kontantuttak i minibank blir trukket kontoen. Dette er det vanligste kortet og alle i dag har gjennom banken sin.

Det er ingen kredittkort på bankkort, og ingen ekstra fordeler eller bonuser. Sånn sett er bankkort bankenes alternative betalingsløsning som gjør at du slipper å være avhengig av kontanter.

De fleste barn, ungdom og voksne er avhengig av å søke om bankkort. Fler og fler butikker blir kontantløse. Dersom du ikke har et bankkort utstedt av banken din blir det svært vanskelig for deg å fungere i samfunnet.

Debetkort

Et debetkort kan lettest forklares som et bankkort; altså det er et annet navn for bankkort. Mens du kan handle på kreditt med et kredittkort, blir pengene trukket fra den kontoen kortet tilhører. Videre har slike kortet vanligvis ingen andre fordeler eller goder.

Oppsummering

Valg av riktig type kort er til syvende og sist opp til deg og hva du mener passer i forhold hva du foretrekker, dine vaner og økonomien din. Vi anbefaler imidlertid at du i det minste undersøker noen av kredittkortene på markedet i dag. Søk kredittkort for de utgjør så mye mer enn bare å være et betalingsmiddel. Ettersom det ikke koster noe å skaffe seg avgiftsfrie kredittkort, har du ingenting å tape. På BesteKredittkort finner du de beste kredittkort i Norge, både for bonusopptjening, shopping og reiser.