Beste bankkort

Det er ikke lenger bare kredittkort som gir brukerne tilgang til en mengde bonus fordeler og forsikringer. Her på BesteKredittkort finner du bankkort, også kalt debetkort, med fordeler på reise, fordeler for online shopping på nett, concierge service, cashback, gebyrfri kontantuttak både i Norge og i utlandet, og mye mye mer. Nedenfor finner du de beste bankkort i 2024. Bankkort-listen er et resultatet av kritiske bankkort test utført av BesteKredittkort. Våre eksperter jobber hele tiden med fokus på å hjelpe deg å finne det riktige bankkortet for deg. Les om de beste bankkort og tilhørende fordeler her på BesteKredittkort!

Beste bankkort 2024

Revolut Metal

 • 1% cashback
 • Concierge service
 • Adgang til flyplasslounger
Årsavgift 1 680 kr
Maks kreditt 0 kr
Rentefritt dager
 • Et Mastercard
 • Et reisekort
 • Et bonuskort
 • Et bensinkort

Revolut Premium

 • Gebyrfri valutaoverføring
 • Reise- & helseforsikringer inkl.
 • Prioritert kundeservice
Årsavgift 924 kr
Maks kreditt 0 kr
Rentefritt dager
 • Et Mastercard

Mengdevis av gratis fordeler og forsikringer

Selv med et stort utbud av kredittkort, er det fortsatt bankkort, eller debetkort, som er det vanligste betalingsmiddelet i Norge. Til tross for alle mulige gratis tjenester som følger kredittkort, er folk flest fornøyd med å bruke sitt vanlige bankkort i hverdagen, og på ferien. Litt synd, da de beste kredittkort på markedet er økonomisk lønnsomme – ved riktig bruk, riktignok – både på ferie og for daglige kortkjøp.

Hvis du er en blant mange andre som trives bedre med bankkort fremfor kredittkort, men gjerne kan tenke deg å få gratis reiseforsikring eller cashback og bonus på varekjøp og andre kredittkort fordeler,  inneholder dette innlegget noen riktig gode nyheter.

Mobilbank i kjølevannet av PSD2

I 2018 ble det europeiske betalingstjenestedirektivet (PSD2) innført i europa. Direktivet har siden banet vei for nye forbrukertilpassede mobilbanker, smarte mobilapper og ikke minst bankkort med fordeler.  Ettersom PSD2 ikke lenge krever at du skal være bank for å tilby tjenester til forbrukermarkedet har det åpnet opp for nye spennende tjener til fordel for privatpersoner of foretak.

Nye innovative fintech selskap

I løpet av de siste årene har vi sett en flod av nye fintech firmaer og mobilbanker som tilbyr spennende forbruker tilpassede betalingstjenester direkte fra mobilen. Eksempler på slike tjenester er den britiske mobilbanken Revolut, N26 fra Tyskland og det danske Lunar. Det handler om nye bankkort og tilhørende mobilbanktjenester lar forbrukeren åpne en appbasert konto og tilgang til forskjellige tjenester som pengeoverføringer, veksling, cashpoints ved kortbruk, betaling med bankkort og sparekonto.

Revolut tilbyr 3 bankkort med fordeler. Disse er Revolut Standard, Revolut Premium og Revolut Metal.

Norge på europatoppen

Norge regnes for å være på europa-toppen hva gjelder kortbetalinger med over 7 millioner betalingskort i omløp, hvilket skulle tilsi at den enkelte av oss gjerne har mer enn ett kort i lommeboken. Med betalingskort menes debetkort, bankkort, kredittkort og såkalte faktureringskort.

Som vi nevnte innledningsvis har altså markedet for betalingskort fått en positiv tilførsel av bankkort hvis tjenester, apper og egenskaper minner om kredittkort. Du får alt fra bonuspoeng til prisfordel til reiseforsikring inkludert i kortet. For personer som ikke trives med å handle på kreditt, eller for de som ikke kan skaffe seg et kredittkort på grunn av betalingsanmerkning, kan anskaffelsen av slike bankkort det beste alternativet til kredittkort.

Mobilapp

En av de mest ettertraktede fordelene for mobilbank kundene er tilgang til smarte mobilapper som gjøre hverdagsøkonomien så mye enklere og oversiktlig. Brukerne opplever et integrert samspill mellom bankkortet og mobilappen hvor man kan trygt og sikkert kan utføre pengeoverføringer, betale regninger, endre pin, få oversikt over forbruket, sperre kort og mye mer.

Søk bankkort med betalingsanmerkning

De som har betalingsanmerkning vet at det er umulig å skaffe seg et kredittkort med betalingsanmerkning. Konsekvensen av det er at man ikke lenger kan handle på kreditt, og heller ikke benytte alle øvrige fordeler på kredittkort, som opptjening av bonuspoeng, reiseforsikring, loungetilgang osv.

Den glade nyheten er at de beste bankkort på markedet er at din søknad ikke gjennomgår en kredittsjekk, og det spiller ingen rolle at du har betalingsanmerkning.

Å søke om et bankkort er nemlig mer en registrering og bestilling av det kortet du ønsker å bruke – ikke en søknad om bankkort. Du oppretter en konto, og deretter velger det beste bankkort for deg. Når kortet havner i postkassen et par uker senere kan du begynne å bruke kortet og dra nytte av alle muligheter på kortet.

Sørg for at du er oppdatert om det utbudet av de beste bankkort i Norge, og hva som gjør bankkort og debetkort mer eller mindre fordelaktige, før du bestemmer deg for å hive deg rundt og skaffe deg et nytt bankkort.

Bra på reiseturer

De beste bankkort er skreddersydde for brukere som reiser ofte. Noen bankkort fokuserer på å gi deg en ekte VIP opplevelse ved at du får gratis eller rabattert tilgang til lounger på flyplasser verden over. Andre kort fokuserer på å gi deg økonomiske besparelser ved at du kan tjene opp bonuspoeng og faktisk penger tilbake på alle dine varekjøp. 

Her er oppsummering av hva de beste bankkort inkluderer kostnadsfritt:

 • Inkl. reiseforsikring
 • Inkl. avbestillingsforsikring
 • Inkl. helseforsikring
 • Gebyrfri kontantuttak i minibank inn-&utland
 • Nødkontanter på utlandsferier
 • Concierge Service – eksklusiv kundeservice på reisene
 • Loungetilgang på flyplasser verden over

Gebyrfrie kontantuttak i minibank

Har du opplevd at du trenger kontanter når du er i utlandet, fordi at butikken ikke godtar kort. Det er nok en sak de nye mobilbankene nevnt over har underlettet for sine kunder gjennom å gjøre kontantuttak i minibank gratis. Riktignok er det en øvre grense fastsatt av bankkort utstederen. Les gjennom vurderingene for å finne ut hvilken grense som gjelder for det kortet du har tenkt å skaffe deg!

Alltid velg lokal valuta

Dette er et viktig tema som mange ikke husker på og følgelig taper penger på. Du har sikkert opplevd når du betaler med kortet eller tar ut kontanter at du blir spurt om å velge hvilken valuta uttaket skal være i. Velg alltid lokal valuta! Ved å gjøre det lar du banken din utføre den endelige valutakonverteringen. Hvis du imidlertid velger den lokale valutaen, er det den lokale minibanken eller butikker du handler hos som gjør valutakonverteringen. De lokale aktørene er et dyrt alternativ og til diHusk at ved kortbruk i utlandet er det mye billigere å velge lokal valuta når du blir bedt om å velge valuta i minibanken eller i betalingsterminalen i butikken. Velg alltid den lokale valutaen for å slippe unna ekstra avgifter opptil 3%. Når du har valgt å betale i lokal valuta blir den endelige valutakonverteringen utført av banken din.

Reiseforsikringer på bankkort

En annen betydningsfull fordel kunder med beste bankkort setter pris på er at omfattende reiseforsikringer er inkludert i kortene uten ekstra kostnad. Den eneste forutsetningen for at forsikringene skal gjelde er at en del av transportkostnadene blir betalt med kortet, vanligvis 50 prosent.

De beste bankkort med reiseforsikring er på ingen måte mindre dekkende enn kredittkort med reiseforsikring. Det er snarer slik at noen av bankkortenes bakenforliggende forsikringsselskap kan tilby mer dekkende  forsikringspakker til konkurransekraftige erstatningsbeløp enn sine kredittkort søstrene.

Hva dekker reiseforsikringer på de beste kredittkort

Hvilke moment reiseforsikringene dekker er forskjellig fra mobilbank til mobilbank. Imidlertid er erstatning for flyforsinkelse, tapt eller forsinket bagasje og avbestillings eksempler for forsikringer som går igjen. På de beste bankkort har man dessuten erstatning for reisesyke (helseforsikring), juridisk bistand og eventuelle ulykker på reisen.

Loungetilgang og Concierge Service

De nye mobilbankene har ikke utelatt markedets mer fornemme behov. Vi tenker selvsagt på tilgang til flyplasslounger og concierge service. Kunder som reiser mye får en såkalt Priority Pass som gir tilgang til et omfattende nettverk av flyplasslounger over hele verden. Ekstratjenesten Concierge service kommer til nytte hvis man for eksempel reiser til steder for første gang og trenger hjelp av noen med lokalkunnskap om alt fra restauranter til severdigheter og utesteder.