Beste rentefri periode på kredittkort

De fleste kredittkort er brukervennlige og fordelaktige for kortholderen under forutsetning av at man ikke misbruker kortet. Blant de beste fordelene på kort er kanskje det beste rentefri periode, som iblant også kalles betalingsutsettelse. Her kan du lese om hva du kan gjøre for å beholde fordelen av å ha den beste rentefri periode på kredittkort 

Unngå å bare betale minimumsbeløpet

På de fleste kort med den beste rentefri periode kredittkort kan ha, dreier det seg om 45-50 dager. Fra e-fakturaen havner i innboksen har man nesten 2 måneder på seg til å betale regningen. Imidlertid er det mange som velger å bare betale minimumsbeløpet. Minste beløp å betale står vanligvis oppført på fakturaen og utgjør mellom 2,5-3,5%,

Mange tror at rente ikke kommer til å løpe når man betaler minimumsbeløpet. Det er dessverre ikke korrekt. Når man betaler minstebeløpet, løper renten på utstående kreditt med opptil 25-30% på visse kredittkort. Beste rentefri periode på kredittkort kan best anvendes ved at man bruke 2 lønninger til å betale hele utestående beløp på kredittkort regningen. Ellers er litt av vitsen med å utsette betaling rentefritt borte.

Vår anbefaling er derfor alltid å prøve å betale hele kredittkortfakturaen ved forfall. På den måten starter man på nytt uten en gjeldsbyrde fra foregående måneder.

Nedsatt kredittgrense

Som nevnt over er det en stor fordel at kredittkort med beste rentefri periode, og at man skal unngå å bare nøye seg med å betale minste beløpet – uansett hvor fristet man blir. En av årsakene til det er at den kreditten du allerede har utnyttet, og valgt delbetaling, drar ned din totale kredittgrense.

Dersom du eksempelvis har utnyttet 15 000 kr på et kredittkort der din kredittgrense er 50 000 kr, er den gjenværende kredittgrensen nedsatt til 35 000 kr. Dersom du fortsetter å utnytte kreditt og delbetale, vil du tilslutt havne i en situasjon der du ikke bare har mistet rentefri betalingsutsettelse, men samtidig din kredittgrense. Hvis du imidlertid er flink til å betale hele utestående beløp, er din kredittgrense alltid på maks i etterfølgende måneder.

Forsinkelsesrente

I Norge gjelder en forsinkelsesrente på 8,5%. Dersom man ikke betaler regningen, minstebeløp, delbetaling eller helbetaling, kan kortutstederen med all rett belaste deg for forsinkelsesrente og påminnelsesgebyr. Disse kostnadene er egentlig helt unødvendige og bør unngås av deg som en ansvarlig kredittkort kunde. Bruk den beste rentefri periode på kredittkort til å spare opp nok til å betale regningene ved forfall. På denne måten unngår du forsinkelsesrente og andre “straffe-” gebyrer.

Dersom du har problemer med å betale i tide kan du registrere forfallsdatoen i dine kalender. På den måten kan du ta hjelp av din kalender til å sende deg påminnelser i god tid før regningen forfaller.