InstaPay Mastercard

Hva vi synes om InstaPay Mastercard

InstaPay Mastercard er et forholdsvis nytt kredittkort som utstedes av den norske Instabank – en bank som forøvrig så dagens lys i 2016. Av mange ansett for å være et av de beste kredittkort på markedet, kan InstaPay påberope seg å muligens ha særdeles lav rente på kun 14,9% (nom.).

Lav rente

Der konkurrenter ligger på en snittrente på over 20-25%, kan InstaPay Mastercard flagre med et betydelig lavere rentenivå på bare 14,9%. Det er nettopp den lave renten som drar til seg nye kunder som vil delbetale sin kredittkortgjeld uten å behøve å betale “skjorta”.

Ingen betalingsutsettelse

InstaPay Mastercard er ikke som andre kredittkort på mange måter. En stor forskjell er at InstaPay ikke gir kundene muligheten til en rentefri betalingsutsettelse. De fleste andre kort, bortsett fra faktureringskort, gir kundene mellom 45-50 dager utsettelse. Ikke InstaPay. Her må man betale for seg, og minimum betale tilsvarende 1,67% av benyttet kreditt. I dette beløpet inngår renter og gebyr.

Sett på den positive siden fører det til at kunder betaler ned på sin gjeld, og unngår at gjelden vokser ved gjentagende utsettelser. Hovedforskjellen til det som kalles “minimumsbeløp” er at sistnevnte er egentlig en avgift du må betale for å utsette betalingen. Utsettelsen gjør ikke gjelden mindre – tvert imot fører det til at gjelden vokser som resultat av kontinuerlig forrentning. I mange fall leder det til betalingsproblemer og lav kredittscore.

Refinansiering av gjeld

Det er ikke bare de gode cashback fordelene på InstaPay Mastercard som drar til seg kunder. Man velger InstaPay rett og slett for at de har dyr gjeld på et eller flere kredittkort. Gjennom å refinansiere sin kredittkortgjeld med InstaPay med kredittramme opptil 100 000 kr, kan de bli av med den dyre gjelda. Månedkostnadene blir betydelig lavere etter refinansieringen.

Cashback

InstaPay kortet åpner opp for billigere handel dels gjennom såkalte månedsrabatter og dels gjennom gunstige kampanjetilbud fra tid til annen.

Månedsrabattene har ulike kategorier fra måned til måned, og alle kortkjøp med InstaPay gir 5% cashback. Kategoriene strekker seg fra interiør til innredning, møbler og til og med alt som blir kjøpt med kortet.