Beste kredittkort rente

Har man kredittkort så bør man benytte kredittkortet da det gir flere fordeler enn å bare dra bankkortet til din kortkjøp. Bankkort har normalt ingen andre fordeler som bonus knyttet til bruk, og er dessuten utsatte for ID-tyveri.

På nettet spesielt er det tryggere å bruke kredittkort fremfor bankkort. Imidlertid, er det mange som sikkert forknipper høye renter og gebyrer med kredittkort. Og det er en myte at kredittkort refser til seg penger i form av avgifter på bruk. Det stemmer og stemmer ikke. Er man flink og betaler tilbake utestående beløp ved forfall, løper ikke renten, hvilket betyr at man starter en ny måned med flere bonuspoeng enn hva man hadde måneden før uten at kortet har kostet deg noe. Da spiller det ingen rolle hvor høy renten er. Et kort med beste kredittkort rente er relevant for personer som eksempel gjør større innkjøp, og bevisst skal delbetale opparbeidet gjeld. 

Hva menes med beste kredittkort rente?

Samlede kortkjøp under en periode kan karakteriseres som kortsiktige lån forbrukeren tar fra kortselskapet. Man kan låne disse pengene uten at kortutsteder tar betalt for det i form av rente. Det gjelder en begrenset periode fra datoen for når fakturaen over foregående måneds kortkjøp  og frem til forfall. Denne perioden kalles for betalingsutsettelse og varierer mellom 45-60 dager ihht. kortets vilkår.

Som nevnt over beregnes ikke rente dersom man betaler hele regningen ved forfall. Dersom man velger å delbetale fakturaen, eller bare betaler minimumsbeløpet begynner renten å løpe. Denne rentekostnaden er den prisen du må betale for å låne penger av kortselskapet utover den rentefrie perioden. 

Nominell rente

Nominell rente er rente uten avgifter og gebyrer.

Effektiv rente

Effektiv rente er nominell rente pluss avgifter og gebyrer. Den effektive renten er derfor noe høyere enn nominell rente. 

I din budsjettering av et større innkjøp, eller hvis du behøver litt rom og vil delbetale kredittkort regningen, skal du beregne kostnader utifra effektiv rente. Hvis du lurer på hvilket kredittkort som har den laveste og beste rente kan vi avsløre at re:member Gold og Credits Gold anses å ha den beste kredittkort rente på markedet.