Beste nye kredittkort

Er du blant dem som går rundt med gamle kredittkort og kanskje til og med betaler årsavgifter for mange av de, eller du har tenkt å skaffe deg et kredittkort og lurer på hva de beste nye kredittkort har å by på. Da skal du lese denne artikkelen om nye kredittkort på markedet som både tilbyr flere goder, fordeler og større økonomisk fleksibilitet.

Gebyrfritt fantes ikke før i tiden

Grunnen til at vi tar opp dette med gamle kredittkort, er at man for ikke så lenge siden tok ut årsavgift på på alle kredittkort. Men i takt med den eksplosive veksten innen netthandel, har utbudet av fordelaktige nye kredittkort kommet på banen. 

Hva er nytt med de beste nye kredittkort?

Nye kredittkort på markedet har gjerne et eller flere hovedbruksområder og mange kundefordeler, både i form av cashback og transaksjonstjenester som kontantuttak og betaling av regninger med kredittkortet. Takket være nye apper, MinSide og nettbank kan man utføre så nær som alle tjenester man ellers utfører med et vanlig bankkort eller debetkort. 

Nye kredittkort fordeler

De beste nye kredittkort, eksempelvis Bank Norwegian, er kostnadsfri å skaffe seg. Årsavgiften er alltid null kroner, år etter år. Dessuten gir kortet  gunstige fordeler  ved at man tjener opp CashPoints, i virkeligheten penger tilbake på Norwegian kortet. Med opptjente CashPoints kan man kjøpe billige flybilletter av flyselskapet som går under samme navn. 

En annen fordel er reiseforsikringer inkludert i kortet, som trer i kraft når man betaler minst 50% av reisen med kortet. Denne fordelen er ikke helt ny, men mer utbredt enn før i tiden da det utelukkende var Platinum- og Gullkort som spanderte reiseforsikring på sine eksklusive kunder. Idag er det en vanlig forekomst hos de fleste av de beste nye kredittkort. Eksempelvis tilbyr re:member Black gratis reise- og avbestillingsforsikring helt uten ekstra kostnad.  re:member er dessuten et populært kort blant unge og folk som handler varer og tjenester på internet, da kortet har et bredt bonusprogram som både inneholder cashback og rabatter i over 230 kjente nettbutikker.

Nye kort med smarte apper

Fram til et par år siden var bankkort, også kalt debetkort, helt uten fordeler og forsikringer. Det har blant annet mobilbanken Revolut endret på. De utsteder 3 bankkort, Standard, Premium og Metal, med respektive fordelsprogram og reiseforsikringer.

Kanskje mest av alt har den tilhørende appen attrahert stor interesse. Revolut-appen har mange funksjoner men de mest populære er at man kan sette opp personlige budsjetter, motta øyeblikkelige varsler ved transaksjoner og ha ukentlig innsikt i sine utgiftsposter. Med appen har man bedre forutsetninger for kontroll over hvor pengene går og dermed større kontroll. 

Eneste ulempen med Revolut er at kortene ikke er kredittkort.