Beste kredittkort forsikring

I denne artikkelen kalt beste kredittkort forsikring har vi samlet alle forsikringer som enten er gratis eller som kan fås mot tillegg. Oppsummeringsvis dreier det seg om følgende forsikringer:

  • Reiseforsikringer
  • Egenandelsforsikringer for leiebil
  • ID-tyveri forsikring
  • Betalingsforsikring

Reiseforsikring

De beste kredittkort reiseforsikringer er ment å beskytte deg og medreisende mot økonomiske konsekvensene av uhell og sykdom i forbindelse med reise. Avhengig av hvilket kredittkort det dekker reiseforsikringer eventuell sykdom før reisen på før bestilte reiser og opptil 90 dager etter reisetidspunktet. Blir man akutt syk, inneholder forsikringene såkalte avbestillingsforsikringer som beskytter deg mot at du taper penger dersom plutselig sykdom forhindrer deg å dra på ferie.

De beste kredittkort reiseforsikringer finnes på re:member, Norwegian og Credits Gold Visa kredittkort.

Hva koster det?

Det best med de beste kredittkort reiseforsikringene er at de ikke koster deg noe ekstra å tegne. Det eneste du behøver å gjøre er å bruke kredittkortet når du skal betale for reisen, både ved kjøp av flybilletter, hotell eller leiebil. De fleste kredittkortutstedere krever at minst 50% av reisekostnadene betales med deres kredittkort. Dermed behøver du ikke å tenkte mer på den saken, da kredittkortbetalingen automatisk aktiverer reisforsikringene.

Beste kredittkort reiseforsikring dekker blant annet …

  • Forsinkelser
  • Tapt, skadet eller forsinket bagasje
  • Sykdom før og  legebehandling under ferien
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Juridisk bistand ved ID-tyveri

Visse kredittkort som eksempelvis Ikano Bank Visa dekker til og med tankefeil med deres tankefeilforsikring. Som du sikkert forstår er det mye man får uten å måtte betale for forsikringene.

Egenandelsforsikring for leiebilen

Egenandelsforsikring på leiebil kan komme deg til unnsetning dersom du uheldigvis påfører leiebilen skader. Egenandelsforsikringen er ikke gratis på alle kredittkort, bortsett fra eksempelvis SAS Surobonus Amex Elite hvor denne inngår uten ekstra kostnad.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring er en forsikring på kredittkort mot tillegg. Denne forsikringen beskytter deg mot midlertidige inntektstap ved permisjon eller i verste fall arbeidsløshet. Betalingsforsikring koster ca. 0,8% av utestående gjeld. Noen kredittkortutstedere som Bank Norwegian sletter så mye som 7% av din gjeld månedlig.