Beste kredittkort med delbetaling

Handler du i en butikk eller på nettet med ditt kredittkort, har du alltid muligheten til å delbetale den samlede kreditten du har utnyttet i løpet av en måned. Fram til forfall er det en rentefri betalingsutsettelse, men deretter begynner renten å løpe. Vi skal se nærmere på hva som gjør at det er noen kort på markedet som er de beste kredittkort med delbetaling av kreditt.

Ikke gratis

Å delbetale kredittkortgjeld etter at tiden for rentefri betalingsutsettelse er utløpt er nemlig ikke gratis. Men det er visse saker du må hensynta når du skal velge et kredittkort med beste delbetalingsmuligheter.

Ekstra kostnader ved delbetaling

Med de fleste kredittkort kan du betale både i fysiske butikker og nettbutikker. Som vi skrev over er det naturligvis mulig å betale utnyttet beløp, også kalt utestående beløp, på den månedlige regningen. Men kredittkortselskapet gir deg muligheten til å delbetale eller bare betale et minimumsbeløp. Velger du delbetalingsmulighetene løper renten på det utestående beløpet. 

Årsavgift

De fleste kredittkort har ingen årsavgift foruten VIP kort som American Express og SAS kort. Årsavgiften varierer fra kredittkort til kredittkort, fra 99 kr og opp til 6 600 kr.

Når du sammenligner kort kan årsavgift virke litt avskrekkende. Men det behøver ikke å være slik kredittkort med årsavgift er mindre lønnsomme. Tvertimot er de fleste kredittkort med årsavgift mer lønnsomme for brukeren enn kredittkort uten årsavgift. Årsaken er at kredittkort med årsavgift har flere fordeler knyttet til kortet. Et tips er å sjekke at nytteverdien av kortet er høyere enn årsavgiften. For eksempel er årsavgiften på American Express Platinum kortet 6600 kr, men nytteverdien ca. 20 000 kr. 

Rente 

Rente er en av de viktigste faktorer å sjekke når du vurderer det beste kredittkort med delbetaling. Renten på de beste kredittkort varierer fra kort til kort. Har du planer om å bruke kreditten til et eller flere innkjøp kan et kredittkort med lav rente være det alternativet du er ute etter.  

Delbetale regning med poeng

På noen av de beste kredittkort med delbetaling har du muligheten til å bruke dine opptjente bonuspoeng til å delbetale din regning.