Beste kredittkort uten kredittsjekk

Denne artikkelen er for deg som lurer på om det er mulig å skaffe seg et kredittkort uten kredittsjekk. Med andre ord finnes det kredittkortutstedere på markedet som ikke gjennomfører en kredittsjekk.

Kredittkort uten kredittsjekk

Det kan være at du har for lav kredittscore på grunn av en aktiv betalingsanmerkning eller gammel betalingsanmerkning som du har gjort opp, men som likevel “henger igjen i systemet”. Så hvilken praksis har norske og utenlandske kortutstedere har når det gjelder behandling av kredittkortsøknader og kredittsjekk? Finnes det kredittkort på markedet som ikke utfører kredittsjekk? Dette er noen av de spørsmålene vi skal prøve å kaste litt lys over.

Det er en vanlig praksis som utøves av alle kredittkortutstedere at kredittsjekk er en del av søknadsbehandlingen. Med andre ord er det per idag ikke mulig å bestille et kredittkort uten kredittsjekk og heller ikke mulig å ta lån uten kredittsjekk. De beste kredittkort har gjerne flere fordeler og lojalitetsprogram knyttet til seg, inklusive gratis reiseforsikring og bonuspoeng opptjening. Dertil finnes en relativ høy kredittgrense. Gjennom å gi høy kreditt til sine kunder tar kortutstederen en risiko, og man gjør alt for å filtrere ut dårlige betalere vis a vis kredittsjekken.

Avslag på søknad

Man får som regel avslag på en søknad om kredittkort dersom det blir utslag på en eller flere av følgende forhold. At det for eksempel foreligger en aktiv betalingsanmerkning, at du har lav inntekt eller at du har en dårlig betalingshistorikk.

Tiltak for å forbedre ditt kredittscore

Faller du i en eller flere av ovennevnte kategorier bør du første prøve å kvitte deg med betalingsanmerkningen eller begynne å betale regningene dine i tide. Heldigvis slettes betalingsanmerkninger omtrent på dagen, hvilket gjør det mulig for deg å søke om det beste kredittkortet for deg et par dager etter slettingen. 

Andre betalingskort

Det finnes andre nye betalingskort på markedet som ikke krever en kredittsjekk. Revolut Metal, Revolut Premium og Revolut Standard er alle bankkort hvor det ikke utføres kredittsjekk i forbindelse med din søknad. Imidlertid er dette kort som kanskje ligner på kredittkort, men i er virkeligheten debetkort. Du får poeng når du bruker kortet, men du har altså ingen kreditt på kortene.