Beste kredittkort for alle

27,8% av befolkningen i Norge, mao. rundt 1,5 millioner nordmenn har kredittkort. En så stor andel av befolkningen representerer alle deler av samfunnet. Både de med penger, middelklassen, kvinner og menn, unge som gamle – kredittkort er noe for alle. Med tanke på alle bruksområder, både i butikk og på nett, kredittkort oppfyller alle behov i og utenfor landet.

Viktige kredittkort egenskaper

Når kredittkort er så utbredt så er det høy konkurranse om de beste kredittkort for alle. Kortutstedere og banker konkurrerer om lav rente, høy kredittgrense, lang betalingsutsettelse, dekkende forsikringer og beste bonusprogram og rabatter. Vi skal se litt nærmere på hva disse konkurransefaktorene betyr for forbrukere.

Lav rente

Kredittkort er kjent for å ha høyest rente av alle usikrede lån og lån med sikkerhet – alle typer av lån. Kredittkort rentene ligger på mellom 15-30%. Grunnen til at banker og utstedere har lagt seg på et høyt rentenivå, er på grunn av en høyere risiko forknippet med å låne ut penger uten å eksempelvis ta pant i eiendom. Forbrukere på sin side blir mer utsatt for høye gjeldskostnader. Da kredittkort blir brukt til alle mulige formål, og de fleste betaler hele sin utestående gjeld ved forfall, er det en kontinuerlig økonomisk planlegging hver kredittkort kunde gjør månedlig. For de som frivillig eller ufrivillig må delbetale gjelder det å lete opp blant de beste kredittkort for alle som søker lav rente på kreditten. Credits Gold er et populært kredittkort i denne henseende.

Høy kredittgrense

På de beste kredittkort for alle gjelder en høy kredittgrense. I Norge kan man søke om kreditt fra 5000 kr opptil ubegrenset kreditt. Sistnevnte er gjerne ikke rene kredittkort, men faktureringskort som hverken gir betalingsutsettelse eller mulighet for delbetaling; eksempelvis American Express.

Blant de vanligste kredittkort med høy kredittgrense finnes re:member Black som har opptil 150 000 kr. Vanligvis får man ikke innvilget maks kreditt med det første. Når man har vært kunde en stund og betalt i tiden kan man søke om å høye kreditten via MinSide.

Betalingsutsettelse

Betalingsutsettelse er en avgjørende faktor for nesten alle som sammenligner de beste kredittkort. Mens de fleste kredittkort ligger på 45 dager rentefri betalingsutsettelse, gir Ikano Bank Visa 50 dager rentefri betalingsutsettelse. Dessuten kan man søke om 9 mån. rentefri betalingsutsettelse mot en engangsavgift.

Forsikring

Grunnen til at mange velger å betale med kredittkort er den ekstra beskyttelsen man bare får ved kredittkort betalinger, ikke debetkort. Denne beskyttelsen er forankret i norsk og internasjonal lov som sørger for at ansvaret for komplett leveransegaranti ved netthandel er på kredittgiver.

I tillegg til dette finnes en rekke reiseforsikringer på kredittkort som blir aktivert når reisen betales med kortet. Forsikringene omfatter blant annet avbestillinger, bagasje, sykdom og egenandel på leiebil. Bank Norwegian er blant de beste kredittkort for alle som vil bruke kredittkort på reiser.

Bonusprogram og rabatter

Bank Norwegian og re:member Black er begge blant de beste kredittkort for alle shoppingglade poeng-jegere. Her er det alltid gode tilbud, poeng poeng å tjene og gode bruksområder med opptjente poeng; eksempelvis kjøp av billige flybilletter.