Online shopping: Tryggere å handle på nett med kredittkort?

February 27, 2020 av

Et flertall av all ID-tyveri foregår online! Med en stadig voksende netthandel har antall tilfeller av ID-tyverier vokst. Hva gjør du for å beskytte deg mot ID-tyveri?

Dessverre er det i dag ikke mulig å beskytte seg 100 prosent mot nettbedragere, men det er flere ting du kan gjøre for å redusere risikoen for at du blir utsatt for ID-tyveri.

  • Ikke avslør kontoinformasjonen din via e-post, sosiale medier eller SMS.
  • Bruk alltid PIN på mobilen, nettbrettet og datamaskinen. Oppdater også antivirusprogramvaren din, og deaktiver aldri brannmuren på datamaskinen.
  • Aldri bruk et betalingskort som er koblet til lønns- eller sparekontoen.  Det er alltid tryggest å bruke kredittkort for å handle på nett. 
  • Sjekk kontoen din regelmessig for å se at det ikke er foretatt noen uautoriserte kjøp eller uttak.
  • Hvis du virkelig er bekymret, kan du sperre kortet ditt for internet handel og/eller aktivere regionsperre. Du behøver bare å logge inn i nettbanken og  og bare låse det opp når det skal brukes.
  • Bruk bare pålitelige nettsteder når du handler online og helst identifikasjon via bank-ID.
  • Oppfør alltid ansvarlig og forsiktig. Hvis du har forsømt kortinformasjonen din eller brukt kortet ditt på mindre pålitelige nettsteder, kan det være vanskeligere for deg å få refusjon for tapte penger.

Unngå å bruke bankkort (debetkort) til online shopping

Mange bruker fremdeles debetkortet sitt (et bankkort knyttet til lønnskontoen) til å handle på nett. Dette kan være svært risikabelt. Hvis bankkortet blir utsatt for ID-tyveri, risikerer du å bli tape alle pengene.

Det er mye smartere å heller bruke kredittkort til all online shopping. På kredittkortet kan du sette en begrenset kjøpsgrense. I tilfelle kortinformasjonen din blir stjålet, taper du eventuelt et begrenset beløpet.

En annen fordel med å bruke et kredittkort for å handle på nettet, er at du får en oversikt over alle transaksjoner i den månedlige fakturaen. Det gjør det også lettere å se og bestride tvilsomme transaksjoner du ikke har utført selv.

Hvilket kort egner seg best til online shopping

I utgangspunktet har alle kortutstedere moderne og effektive sikkerhetssystemer. Systemene jobber hele tiden i bakgrunnen for å forhindre svindel og korttyveri.

Som kortbruker handler det om å være forsiktig og tenke litt etter hvor og hvordan du bruker kredittkortet ditt og følge de rådene vi har oppgitt ovenfor. Dersom du er usikker på hvilket kort som er det beste kredittkort med bonus, er re:member Black et populært online shopping kredittkort.

re: member Black er et av de beste kredittkort til å handler på nettet. De har et rabattprogram kalt belønning og som gir rabatter i over 300 butikker. Kortet har heller ingen årsavgift, så det er helt gratis å eie. Kortet tilhører Mastercard sitt betalingsnettverk som naturligvis har et høyt sikkerhetsnivå.

Oppsummering

Selv om du følger våre tips og råd, velger det “riktige” kredittkortet og tenker etter før du bruker kortet, kan du aldri være fullstendig beskyttet mot svindel. Imidlertid kommer du ganske langt gjennom å følge forholdsregler i det store og hele, og gjør så godt du kan for å holde deg utenfor faresonen for ID-tyveri og nettsvindel. Bruk bare de beste kredittkort med bonus for å handle på nett – vær på den trygge siden og tjene opp bonuspoeng samtidig.